dråbe i vandet

Miljøminister

Kirsten Brosbøl (S)

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R)

 

Vigtigt med samlet strategi for klimatilpasning

Ingeniørforeningens eksperter i 3 fagtekniske netværk har udarbejdet forslag til samlet strategi for dansk klimatilpasning.

Strategi for klimatilpasning er udarbejdet af eksperter fra IDA Miljø, IDAs Spildevandskomite og IDA Byg.

Klimamagasinet
Nyheder

Better Place indvier EU-taxaprojekt i Amsterdam

Better Place og en række partnere indviede i dag den første batteriskiftestation i Holland. Den skal bringe lufthavnspassagerer til og fra Amsterdams Schiphol-lufthavn i eltaxaer med udskifteligt batter

Nu formes Danmarks klimapolitik

Regeringen vil have klima tilbage på dagsordenen og arbejder på at formulere en klimaplan. Målet er at begrænse udledningen af drivhusgasser med 40 procent i 2020 og bidrage til den grønne omstilling af samfundet frem mod 2050.

Landmænd og randzoner

I dag 1. september træder loven om randzoner langs vandløb og søer i kraft. Men med en anden lov i hånden, kan landmænd reelt forhindre offentlig adgang.

Farvel og tak til glødepæren

news_image
I morgen siger danskerne og resten af Europa endegyldigt farvel og tak til glødepæren. Fra den 1. september er det ikke længere lovligt at producere eller importere glødepærer til EU.

Ministre på sporet

news_image
Miljøminister Ida Auken og sundhedsminister Astrid Krag opfordrer danskerne til at motionere på et af de mere end 50 Sundhedsspor, der findes lige uden for hoveddøren i den friske, grønne natur.

Betonsygdom angriber 600 broer

Op mod 600 danske broer er blevet ramt af en aggressiv betonsygdom og risikerer at skulle rives ned længe før deres forventede udløbsdato.

Erhvervslivet skal tage ansvar, hvis danskerne skal købe elbiler

news_image
Hvis elbilen skal vinde indpas i Danmark, skal dansk erhvervsliv vågne op. Sådan lyder opråbet fra Jan Agnoletti Pedersen, salgsdirektør i EVergreen, der er en af landets førende virksomheder inden for produktion af ladestandere til elbiler.

57 mio. kr. til Natur- og Miljøklagenævnet

Natur- og Miljøklagenævnet får 56,9 millioner kroner på regeringens finanslovsforslag for 2013. Pengen skal sikre, at nævnet behandler nye klagesager til tiden og medvirke til at få afviklet gamle sager.

Flere arbejdsulykker i byggeriet

Der bliver flere arbejdsulykker på byggepladserne.

Fukushima vil lære af de danske erfaringer

Det japanske energisystem står over for store ændringer efter ulykken på atomkraftværket i Fukushima. Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard mødes i dag med Fukushimas guvernør Yuhei Sato.

Indsprøjtning på 300 mio. til Better Place

news_image
Better Place sikrer lån på 300 millioner DKK fra Den Europæiske Investeringsbank

Miljøminister: 30 millioner skal sætte gang i bæredygtig skovdrift

Skovejere skal kunne søge tilskud til at lave naturplaner og drive bæredygtig skovdrift. Det vil skabe bedre levevilkår for både plante- og dyrelivet i private skove.

Spildevand fra sommerhuse ender i badevandet

Omkring 150.000 sommerhuse er ikke tilsluttet kloaknettet, og mange af dem udleder derfor toiletspildevand i åer, søer og badevand.

Minister lover bedre arbejdsmiljø

Med afskaffelsen af efterlønnen må mange indstille sig på at blive længere på arbejdsmarkedet.

BREAKING NEWS: Regeringen opretter nationalt testcenter for vandteknologi

Miljøminister Ida Auken vil oprette testcenter, der skal hjælpe grønne teknologivirksomheder med at få afprøvet deres produkter. Det skal bidrage til at åbne for et nyt dansk eksporteventyr og skabe arbejdspladser i Danmark.

Millionbeløb til energi

Regeringen afsætter næste år knap 600 millioner kroner til forskning, udvikling og demonstrationsprojekter inden for energiområdet.

Auken: Ftalatforbud er nødvendigt

Miljøminister Ida Auken går i rette med de eksperter, som stiller spørgsmålstegn ved det danske ftalatforbud. Så længe EU ikke gør noget, vil forbuddet beskytte danskerne mod farlige ftalater.

Gør dig klar til det kinesiske vandeventyr

Er du interesseret i at være en del af det kinesiske vandmarked, så er det ved at være tid til at tage springet.Top of Form Over de næste 10 år vil Kina investere omkring 3.770 milliarder kr. (RMB 4.000) i vandteknologi og know-how. En række vandevents i dette efterår skal eksponere danske kompetencer overfor kineserne.

Miljøminister beskytter forbrugerne mod farlige ftalater

Trods EU-modstand forbyder miljøminister Ida Auken nu hormonforstyrrende ftalater i forbrugerprodukter.

Vestas i ny fyringsrunde

Vestas skal ud i endnu en fyringsrunde - 1400 flere ansatte skal forlade koncernen i år. Og det får investorerne til at tro på koncernen.

Højere temperaturer giver lavere vækst

I udviklingslande betyder global opvarmning nedkøling af den økonomiske vækst: For hver grads temperaturstigning reduceres væksten med 1,3 procent, fortæller en ny undersøgelse ifølge Dagbladet Information.

Et godt arbejdsmiljø tjener sig hjem

En krone investeret i et godt arbejdsmiljø giver mere end to kroner tilbage. Sådan lyder budskabet i en ny kampagne, der skal gøre virksomheders topledere mere opmærksomme på værdien af et godt arbejdsmiljø.

Miljøminister: Private bruger færre belastende sprøjtemidler

news_image
Der bliver brugt færre miljø- og sundhedsbelastende sprøjtemidler i de private haver. Det viser nye tal fra Miljøstyrelsen. Miljøminister Ida Auken er glad for tendensen og er samtidig på vej med en ny strategi for at gøre endnu mere ved brugen af sprøjtemidler.

Energistyrelsen og Dansk Gartneri indgår ny aftale om energieffektivisering

33 gartnerier forventes at tilslutte sig den 3 årige aftale. Disse gartnerier dækker ca. 40 procent af det samlede væksthusareal

Kina i kikkerten på VandTek 2012

news_image
Både Kina, vandplaner og vådområder er på programmet, når den danske branche for vand og spildevand igen mødes på VandTek 2012 i Odense.

Vestamager er nu sikret mod stormflod

Syv kilometer kystdige skal beskytte Vestamager, Ørestad og Øresundsforbindelsen mod stormflod og oversvømmelser. Samtidig åbnes det naturskønne område for byens borgere.

Energistyrelsen fremlægger miljøvurdering om geotermi

Energistyrelsen har udarbejdet et udkast til miljøvurdering af udbud af områder til efterforskning og indvinding af geotermisk energi med henblik på fjernvarmeforsyning. Miljøvurderingen dækker også den situation, at områderne eventuelt kan udbydes til indvinding af geotermisk energi til andre formål


Nordens største solcelleanlæg indviet

Lars Løkke Rasmussen og Connie Hedegaard indviede fredag den 17. august Nordens største solcelleanlæg, der står på taget af Topdanmarks hovedkontor.

International eksponering

KLIMA MAGASINET har siden starten også opereret med adresserne www.climatemagazine.dk og www.climatemagazine.org. Besøges disse adresser, stilles man automatisk videre til www.klimamagasinet.dk. Det vil sige, at man i udlandet også finder os, hvis man søger information om bl.a. klimaspørgsmål. Og det virker. Ca. 1/4 af vores mange og stærkt stigende antal daglige hits kommer fra udlandet

Hvordan bliver din virksomhed klar til fremtidige krav om mere bæredygtigt byggeri?

news_image
Få overblik over krav og certificeringsordninger til bæredygtigt erhvervsbyggeri nu og i fremtiden den 6. september i Århus på gratis seminar for indkøbere, bygherrer, håndværksmestre, underleverandører og andre interesserede. Bag arrangementet står DI

Leder

Store skiftedag

Problemerne i SF satte en lavine i gang i den forstand, at både Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet nu har fået nye chefer. Mens Ida Auken har skiftet parti og nu sidder på de bageste rækker hos De Radikale, er Martin Lidegaard blevet forfremmet til udenrigsminister.

KLIMA MAGASINET har haft et godt samarbejde med både Ida Auken og Martin Lidegaard. De to ildsjæle, der tiltrådte ved regeringsdannelsen i oktober 2011, er nu blevet afløst af Kirsten Brosbøl og Rasmus Helveg Petersen. KLIMA MAGASINET ønsker de nye ministre tillykke og håber på et fortsat godt samarbejde.

Det er nok ikke så overraskende, at Rasmus Helveg Petersen rykker ind i Klima- og Energiministeriet. Han er uddannet Journalist og har været kommunikationschef i WWF Verdensnaturfonden. Desuden har han været udviklingsminister siden den 21. november 2013, hvor han blev udpeget til at afløse Christian Friis Bach. Da Martin Lidegaard tiltrådte, kom han fra en platform som medstifter af og arbejdende formand for CONCITO - Danmarks grønne tænketank. Så de to radikale herrer har begge rødder i den filantropiske og grønne muld.

Mere overraskende er det, at Kirsten Brosbøl afløser Ida Auken. Dels betegnes Kirsten Brosbøl som relativt ukendt, dels er der ikke meget i hendes baggrund, som peger mod miljø. Hvor Ida Auken havde været formand for SFs miljøudvalg og miljøordfører samt medlem af Det Energipolitiske Udvalg, så omfatter Kirsten Brosbøls parlamentariske karriere ordførerskaber for forskning, videregående uddannelser, fødevare og ligestilling. Hun er Cand.scient.soc og desuden master of Arts i freds- og konfliktstudier, University of Sussex, Storbritannien. Ida Auken har fulgt teologistudiet ved Københavns Universitet, og man kan måske for miljøet håbe, at når det har regnet på præsten, så har det dryppet på degnen.

jwa

Opinion

Klimamagasinets klimablogger

kontakt_bettina.jpg

Det nyeste medlem på holdet bag klimamagasinet er Bettina Winther Rübner. Hun er 30 år og læser til dagligt statskundskab på Københavns Universitet. Allerede fra teenager årene har hun beskæftiget sig med miljø- og klimaproblematikken. Bettina har netop afsluttet sin bachelorgrad med et projekt der omhandler de lokale ildsjæles betydning for den lokalpolitiske klimaindsats. Til september starter hun på kandidaten og vil det kommende semester beskæftige sig med lokal og global klimapolitik, projektledelse samt politisk kommunikation via digitale medier. Hun vil fremover stå for det ugentlige tema klimamagasinets blog. 

Læs mere

Nyt job

Franz_Cuculiza_3_r_r.jpgFranz Cuculiza, 56 år, er tiltrådt stillingen som administrerende direktør for virksomheden Aage Vestergaard Larsen ApS i Mariager. Franz Cuculiza er velkendt med plastbranchen og har i mere end 25 år arbejdet i Uponor Danmark A/S, senest som administrerende direktør.

Aage Vestergaard Larsen ApS er Danmarks første og største virksomhed inden for regenerering af plast, etableret i 1972 og er  - med sine 55 medarbejdere og beliggende på et 100.000 m2 stort areal - i dag markedsledende i Norden. Franz Cuculiza ser som sin hovedopgave at videreføre virksomhedens pionérånd og udbygge kendskabet til genanvendelse af produktionsspild i plast.

- Det er i alles interesse, at vi fortsat bliver bedre til at genanvende de store mængder plast, som bliver til overs i vort samfund. Virksomheden Aage Vestergaard Larsen har en bred og dybtgående viden inden for området, og vi håndterer på årsbasis titusinder at tons produktionsspild fra danske plastforarbejdende virksomheder, som har en høj grad af affaldssortering. Vi er desuden klar til også at regenerere plast fra industrien i det hele taget og vil fremover i både teori og praksis bidrage til ethvert initiativ, som arbejder i den retning, siger Franz Cuculiza.

Grundlægger af virksomheden i Mariager, Aage Vestergaard Larsen er ligesom sin hustru Karen samt en datter og en søn fortsat aktiv i firmaet, som i øvrigt markerer sit 40 års jubilæum med en reception torsdag den 4.oktober.

Har du fået nyt job? Send en mail til redaktion@klimamagasinet.dk

CSR

Søg