dråbe i vandet

Miljøminister

Kirsten Brosbøl (S)

Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R)

 

Vigtigt med samlet strategi for klimatilpasning

Ingeniørforeningens eksperter i 3 fagtekniske netværk har udarbejdet forslag til samlet strategi for dansk klimatilpasning.

Strategi for klimatilpasning er udarbejdet af eksperter fra IDA Miljø, IDAs Spildevandskomite og IDA Byg.

Klimamagasinet
Nyheder

Klimapolitik i Grønland

Fra 2013 kan Grønland selv bestemme sin klimapolitik. Og hvis selvstyret i Nuuk ønsker det, kan Grønland i fremtiden vælge at stå helt uden for internationale klimaaftaler i FN-regi.

Klimamagasinets klimablogger

news_image
Det nyeste medlem på holdet bag klimamagasinet er Bettina Winther Rübner. Hun er 30 år og læser til dagligt statskundskab på Københavns Universitet. Allerede fra teenager årene har hun beskæftiget sig med miljø- og klimaproblematikken. Bettina har netop afsluttet sin bachelorgrad med et projekt der omhandler de lokale ildsjæles betydning for den lokalpolitiske klimaindsats. Til september starter hun på kandidaten og vil det kommende semester beskæftige sig med lokal og global klimapolitik, projektledelse sa…

DONG Energy køber tre tyske udviklingsprojekter indenfor offshore vind

DONG Energy har erhvervet en 100% ejerandel i tre udviklingsprojekter indenfor offshore vind i Tyskland, Gode Wind 1, 2 og 3, fra PNE Wind AG. De tre projekter har en samlet kapacitet på op til 900 megawatt og er beliggende i den tyske del af Nordsøen ca. 30 km nordvest for øen Norderney.

Indgreb i psykisk arbejdsmiljø

Regeringen opruster nu indsatsen mod dårligt psykisk arbejdsmiljø på landets arbejdspladser, skriver Politiken mandag.

Arbejdsgivere skyder stressplan ned

Regeringen og Enhedslisten skærper indsatsen mod fysiske og psykiske arbejdsskader. Men Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er skeptisk

Første spadestik til klimavenlig bygas blev taget i dag

Lynettefællesskabet og Københavns Energi har indgået en aftale, der i 2013 vil give københavnerne klimavenlig bygas. Det blev markeret i dag med det første spadestik som start på gravearbejdet til en ny ledning mellem Lynetten og Kløvermarken Gasværk.

Vikarer er godt for arbejdsmiljøet

Vikarer er et gode – ikke bare for chefen – men også for de fastansatte kolleger, lyder konklusionen i et nyt forskningsprojekt fra Syddansk Universitet.

Nu kommer letbanerne

news_image
De store byer i Danmark er i fuld gang med at planlægge letbaner som en af løsningerne på biltrafikkens trængselsproblemer og luftforurening. Det handler dog ikke kun om trafikproblemer, men også om at udvikle byerne.

Firmaer skjuler abejdsulykker

Over hele landet skjuler virksomheder arbejdsulykker. To ud af tre 3F-afdelinger oplever, at virksomheder ikke anmelder ulykker, som de skal, ifølge loven. Det viser en rundspørge fra Fagbladet 3F hos sagsbehandlere i 3F's afdelinger. I stedet må fagforeningerne gribe ind og anmelde ulykkerne, når arbejdsgiverne ikke følger loven, oplyser DR.

Peter, ulven og DMI

Siden sidste års store skybrud i København har DMI sendt dobbelt så mange advarsler om skybrud ud som forrige år. Det irriterer borgerne - ikke mindst fordi det ikke har regnet mere i år end forrige år. Kritikken haglede ned over DMI i dage­ne efter det massive skybrud i Køben­havn den 2. juli sidste år. Det fik in­stituttet til at supplere deres norma­le varslinger med en såkaldt risikomel­ding. Men forskellen er gået hen over hovedet på borgerne, der bliver irrite­rede over advarsler, der ikke holder stik…

Grønt kvalitetsstempel til Dall Energy

Den danske virksomhed Dall Energy har som en af de første i EU fået verificeret sit produkt - en multibiobrændselsovn. Dall Energy har gennemført verifikationsprocessen hos DANETV i samarbejde med FORCE Technology.

Bæredygtig klimaminister

news_image
Modebranchen er en af verdens største og mest forurenende industrier, men det skal der gøres noget ved nu.

Støj og dårlig luft plager små børn

Børnehaver har et dårligt indeklima. Så dårligt, at det kan påvirke børnenes koncentration, motivation og evne til at lære.

Kvinderne erobrer ingeniøruddannelser

Ingeniøruddannelserne oplever et sandt boom i disse år. Alene fra 2011 til 2012 er antallet af ansøgere steget med ni procent samlet set.

Alle fundamenter til Anholt Havmøllepark er nu på plads

news_image
Nu er det sidste af i alt 111 overgangsstykker sat på monopæl nr. 111 i Anholt Havmøllepark. Dermed er alle fundamenter til Anholt Havmøllepark på plads, og DONG Energy godt på vej til at opføre Danmarks største havmøllepark. Forude venter installationen af 111 vindmøller.

Kurs mod stigning i vandstanden

Ikke siden 1946 er der smeltet så meget af isen i Grønland som i år. 97 pct. af indlandsisen var i juli ramt af tøvejr. Samtidig er også Antarktis begyndt at smelte, ligesom stort set alle klodens gletsjere skrumper, skriver Jyllands Posten.

40 millioner til bedre ressource- og vandeffektivitet

Miljøminister Ida Auken er klar til at uddele 40 millioner kr. til ny miljøteknologi. Målet er at gøre Danmark førende inden for vand- og klimatilpasning, mindske mængden af affald og genanvende flere ressourcer

Nyt forslag giver bedre natur og mindre bureaukrati

Det bliver lettere for landmænd at omlægge til økologisk svineproduktion, afprøve nye miljøteknikker og pleje naturarealer. Samtidig skærer nyt ændringsforslag ned på bureaukratiet.

Kombination af sprøjtemidler kan være hormonforstyrrende

Ny forskning viser, at kombination af sprøjtemidler kan give for tidlig pubertet og fedme. Miljøminister vil sætte fokus på hormonforstyrrende stoffer og kombinationseffekter i en kommende dansk strategi for sprøjtemidler og har rejst sagen i EU

Hygiejnisk alkoholisme

news_image
Det er blevet en folkesport at afspritte sine hænder. Men det er ikke alt, som dur. Og der er metoder, som er nemmere og mere bekvemme end andre. Kendt virksomhed i værnemiddel- og sikkerhedsbranchen har succes med en egenudviklet desinfektionsserviet. Læs artiklen i KLIMA MAGASINET

Scandic tager miljøvenligt papir et skridt videre

Først på året startede hotelkæden Scandic en proces, som betød, at alt papir, der bruges til trykte materialer, gradvist erstattes af 100 % genbrugspapir og miljøvenlige alternativer. Det danske firma Dalum Papir A/S producerer papiret Cyclus, hvor alle affaldsprodukter genbruges, hvilket giver minimal miljøpåvirkning.

Havmølleudvalget udpeger 16 kystnære områder til havvindmøller

Havmølleudvalget har peget på 16 kystnære områder, som er egnede til opstilling af havvindmøller. Anbefalingerne fremgår af en screeningsrapport, som Energistyrelsen nu sender i høring.

Klimaændringer i juridisk perspektiv

news_image
Klimaændringerne har gennem de seneste år indtaget stadig mere plads på den offentlige dagsorden, og som borgere oplever vi oftere kraftige regnskyl eller egentlig monsterregn.

Lovforslag skal få gang i grønne jobs

Når vandet flyder over i kloakkerne, må det ikke overraske kommunerne, hvor det sker. For oversvømmelser med kloakvand kan undgås, hvis kommunerne allerede nu tager højde for spildevand i de klimatilpasningsplaner, der skal være færdige inden udgangen af 2013.

Klimatilpasningsmilliarder skaber op imod 3.000 nye job

Regeringen og KL er blevet enige om en massiv investering på 2,5 milliarder kroner i kloaker, veje og bassiner for at gøre Danmark klar til fremtidens klima med monsterregn og skybrud. Investeringerne i klimatilpasning vil føre til op til 3.000 nye job.

« Forrige1...293031323334Næste »

Leder

Store skiftedag

Problemerne i SF satte en lavine i gang i den forstand, at både Miljøministeriet og Klima- og Energiministeriet nu har fået nye chefer. Mens Ida Auken har skiftet parti og nu sidder på de bageste rækker hos De Radikale, er Martin Lidegaard blevet forfremmet til udenrigsminister.

KLIMA MAGASINET har haft et godt samarbejde med både Ida Auken og Martin Lidegaard. De to ildsjæle, der tiltrådte ved regeringsdannelsen i oktober 2011, er nu blevet afløst af Kirsten Brosbøl og Rasmus Helveg Petersen. KLIMA MAGASINET ønsker de nye ministre tillykke og håber på et fortsat godt samarbejde.

Det er nok ikke så overraskende, at Rasmus Helveg Petersen rykker ind i Klima- og Energiministeriet. Han er uddannet Journalist og har været kommunikationschef i WWF Verdensnaturfonden. Desuden har han været udviklingsminister siden den 21. november 2013, hvor han blev udpeget til at afløse Christian Friis Bach. Da Martin Lidegaard tiltrådte, kom han fra en platform som medstifter af og arbejdende formand for CONCITO - Danmarks grønne tænketank. Så de to radikale herrer har begge rødder i den filantropiske og grønne muld.

Mere overraskende er det, at Kirsten Brosbøl afløser Ida Auken. Dels betegnes Kirsten Brosbøl som relativt ukendt, dels er der ikke meget i hendes baggrund, som peger mod miljø. Hvor Ida Auken havde været formand for SFs miljøudvalg og miljøordfører samt medlem af Det Energipolitiske Udvalg, så omfatter Kirsten Brosbøls parlamentariske karriere ordførerskaber for forskning, videregående uddannelser, fødevare og ligestilling. Hun er Cand.scient.soc og desuden master of Arts i freds- og konfliktstudier, University of Sussex, Storbritannien. Ida Auken har fulgt teologistudiet ved Københavns Universitet, og man kan måske for miljøet håbe, at når det har regnet på præsten, så har det dryppet på degnen.

jwa

Opinion

Klimamagasinets klimablogger

kontakt_bettina.jpg

Det nyeste medlem på holdet bag klimamagasinet er Bettina Winther Rübner. Hun er 30 år og læser til dagligt statskundskab på Københavns Universitet. Allerede fra teenager årene har hun beskæftiget sig med miljø- og klimaproblematikken. Bettina har netop afsluttet sin bachelorgrad med et projekt der omhandler de lokale ildsjæles betydning for den lokalpolitiske klimaindsats. Til september starter hun på kandidaten og vil det kommende semester beskæftige sig med lokal og global klimapolitik, projektledelse samt politisk kommunikation via digitale medier. Hun vil fremover stå for det ugentlige tema klimamagasinets blog. 

Læs mere

Nyt job

Franz_Cuculiza_3_r_r.jpgFranz Cuculiza, 56 år, er tiltrådt stillingen som administrerende direktør for virksomheden Aage Vestergaard Larsen ApS i Mariager. Franz Cuculiza er velkendt med plastbranchen og har i mere end 25 år arbejdet i Uponor Danmark A/S, senest som administrerende direktør.

Aage Vestergaard Larsen ApS er Danmarks første og største virksomhed inden for regenerering af plast, etableret i 1972 og er  - med sine 55 medarbejdere og beliggende på et 100.000 m2 stort areal - i dag markedsledende i Norden. Franz Cuculiza ser som sin hovedopgave at videreføre virksomhedens pionérånd og udbygge kendskabet til genanvendelse af produktionsspild i plast.

- Det er i alles interesse, at vi fortsat bliver bedre til at genanvende de store mængder plast, som bliver til overs i vort samfund. Virksomheden Aage Vestergaard Larsen har en bred og dybtgående viden inden for området, og vi håndterer på årsbasis titusinder at tons produktionsspild fra danske plastforarbejdende virksomheder, som har en høj grad af affaldssortering. Vi er desuden klar til også at regenerere plast fra industrien i det hele taget og vil fremover i både teori og praksis bidrage til ethvert initiativ, som arbejder i den retning, siger Franz Cuculiza.

Grundlægger af virksomheden i Mariager, Aage Vestergaard Larsen er ligesom sin hustru Karen samt en datter og en søn fortsat aktiv i firmaet, som i øvrigt markerer sit 40 års jubilæum med en reception torsdag den 4.oktober.

Har du fået nyt job? Send en mail til redaktion@klimamagasinet.dk

CSR

Søg